6

Ole tau ole lithium carbonate a Saina e si'itia i taimi uma ile Yuan 115,000/mt

FAAMATALAGA

E sili atu ofo fa'ailoa mai mo Setema tilivaina.O le fa'agaioiina o tupe fa'asili e ono fa'aoso ai tau maualuga

O tau o le Lithium carbonate na siitia i le maualuga o taimi uma ia Aukuso 23 i le lotolotoi o le malosi o manaoga i lalo ifo.

Na iloiloina e le S&P Global Platts le tulaga o le maa lithium carbonate i le Yuan 115,000/mt i le aso 23 o Aukuso, i luga o le Yuan 5,000/mt mai ia Aukuso 20 i luga o le ti'eti'e, totogi tiute Saina faavae e talepe ai le maualuga muamua o le Yuan 110,000/mt i le vaiaso talu ai.

O faʻamatalaga tau maketi na fai mai o le siʻitia o tau na mafua mai i tua o le siʻitia o le gaosiga o le LFP (lithium iron phosphate) Saina, lea e faʻaaogaina ai le lithium carbonate e ese mai i isi ituaiga maa lithium-ion.

Na vaaia le tului fa'atauga e o'o lava ia Aukuso voluma mai le au gaosi oloa na fa'atau atu.O uta uta mo Aukuso sa tele lava na maua mai i oloa a le aufaioloa.

O le fa'afitauli i le fa'atau mai le maketi lona lua o le tutusa i fa'amatalaga e mafai ona ese mai fa'asoa o lo'o i ai mo le au fai mea muamua, o le tala lea a se tagata gaosi oloa.O loʻo i ai pea nisi faʻatau ona o le tau faʻaopoopo faʻagaioiga e sili atu nai lo le faʻatau i tulaga maualuga tau mo Setema-tilivaina uta, o le faʻaopoopo mai lea a le kamupani gaosi oloa.

O ofo mo le maa-grade lithium carbonate ma Setema tilivaina na faʻalogoina o loʻo taʻua i le Yuan 120,000/mt mai le tele o gaosiga ma e tusa ma le Yuan 110,000/mt mo ituaiga laiti pe leai foi.

O tau mo vasega faʻapitoa lithium carbonate na faʻaauau pea ona siitia ma tagata faʻatau na faʻaaogaina e gaosia ai le lithium hydroxide, fai mai maketi.

Na fofogaina ofo na siitia i le Yuan 105,000/mt i le aso 23 o Aukuso, fa'atusatusa i se fefa'ataua'iga na faia i le Yuan 100,000/mt i le aso 20 o Aukuso i luga o se fa'avae tupe totogi.

Na fa'amoemoe tagata fai maketi le si'itia lata mai o tau i lalo e fa'asolo atu i tau o oloa i luga e pei o le spodumene.

Toeitiiti lava o voluma spodumene uma o lo'o fa'atau atu i konekarate tumau ae o lo'o i ai fa'amoemoega o se tauofoga i se taimi lata mai mai se tasi o gaosi oloa, o le tala lea a se faioloa.Talu ai o lo'o fa'apena pea le fa'agasologa o tupe i le tau tauofo muamua o le $1,250/mt FOB Port Hedland fa'asaga i tau o le lithium carbonate i na aso, o lo'o iai pea le avanoa mo le si'itia ai o tau, o le fa'aopoopo mai lea a le puna.